4 januari 2018 – Advanced Berry Breeding bracht eind 2017 naast de succesvolle rassen Kweli® en Kwanza® maar liefst vier nieuwe frambozenrassen op de markt. Deze herfstframbozen vormen een geweldige aanvulling op het bestaande sortiment.

Wengi geeft een enorme opbrengst aan frambozen met een mooie, lichte kleur. Ze kunnen lang worden bewaard en zijn goed te transporteren. Wengi lijkt vooral geschikt voor teelt in gebieden met een gematigd of mediterraan klimaat.

Shani komt zeer vroeg in productie. Ook in lichtarme omstandigheden blijft dit ras bloemen en frambozen produceren. Het ras is daarmee primair geschikt voor een winterteelt in gebieden met een mediterraan klimaat. Shani produceert mooie frambozen en geeft een hoge opbrengst.

Rafiki is zeer breed toepasbaar. Dit ras is meestal vrij van doorntjes, zeer makkelijk te telen en geeft een zeer hoge opbrengst. Bovendien zijn de frambozen lang houdbaar en goed te transporteren. Dat maakt Rafiki tot de vriend van iedere teler.

Jambo® produceert stevige vruchten met een opvallende, helder gele kleur. Ook dagen na de oogst laten de frambozen deze fraaie gele kleur zien. Het ras is makkelijk te telen en geeft een hoge opbrengst. Jambo® is aantrekkelijk voor markten die op zoek zijn naar vruchten met een andere, unieke uitstraling.

In 2018 is beperkt plantmateriaal van deze rassen beschikbaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *