IMARA®

WANNEER PRODUCTIE TELT

Imara® is een gemakkelijk te telen herfstframboos die een zeer hoge productie geeft. Dit ras is een goede groeier en produceert grote conische vruchten van goede kwaliteit. Bovendien zijn deze vruchten gemakkelijk te plukken.

Imara

Planten van Imara® komen vrij vroeg in productie. De oogst verloopt vlot omdat het fruit zich makkelijk laat plukken. De vruchten hebben een rode kleur, glanzen en hebben een lekkere smaak. De houdbaarheid is vrij goed en de vruchten kleuren wat door in de bewaring.

De planten vertakken makkelijk en vormen tot diep in het gewas gemakkelijk bloemknoppen. Voor een vlotte pluk is het van belang om niet te veel zijscheuten te laten uitgroeien. De gewasomvang blijft dan wat kleiner en de vruchten zijn beter zichtbaar.

Imara® is geschikt voor teelten in gematigde en mediterrane gebieden. In mediterrane gebieden is het ras vooral geschikt voor een oogst laat in de herfst of in de winter. Bij warm zomerweer kunnen de vruchten vrij snel donker worden. Dit beperkt de afzetmogelijkheden.

Aanbevolen aantal stengels per strekkende meter (rijafstand twee meter):

Voor de herfstteelt: 6 à 8 stengels
Voor de voorjaarsteelt: 4 à 5 stengels.

Test herfstteelt Nederland

Gemiddeld vruchtgewicht: 5 gram
Opbrengst primocane: 1,9 kg/m2
Dagen na Polka: 7

Download de productfolder