KWANZA®

DE NIEUWE STANDAARD VOOR KWALITEIT

Kwanza® is een framboos van topklasse. Deze herfstframboos onderscheidt zich door de
opvallend grote vruchten met een heldere, oranjerode kleur. Andere sterke eigenschappen zijn de goede smaak en houdbaarheid. Voor de teler niet onbelangrijk: Kwanza® geeft een hoge opbrengst en is snel te plukken. Alle kwaliteiten samen maken Kwanza® een topras.

Kwanza® heeft een voorkeur voor teelt in substraat en is zeer geschikt voor ‘double cropping’, waarbij de frambozen in de herfst én in het voorjaar worden geplukt. Bij een beperkt aantal stengels per strekkende meter ontstaat een open gewas met grote vruchten die snel te plukken zijn. Dit resulteert in een uitstekend rendement.

De vruchten komen bij de oogst vaak beter los als er wat later op de dag wordt geplukt. Na de oogst kleuren ze vrijwel niet door en blijft de kwaliteit goed.

Een belangrijk advies is om de planten in de nacht vrij droog te laten staan. Dat kan door in de middag tijdig te stoppen met het geven van water. In vergelijking met veel andere rassen heeft Kwanza® meer calcium en minder kalium nodig, met name in de periode tot de oogst.

Kwanza® is geschikt voor de meer ervaren fram­bozentelers in gematigde en mediterrane klimaten. In mediterrane gebieden is het raadzaam om in de warme maanden een schaduwdoek te gebruiken.

Aanbevolen aantal stengels per strekkende meter (rijafstand twee meter):

Voor de herfstteelt: 5 à 6 stengels
Voor de voorjaarsteelt: 2 à 3 stengels

Test herfstteelt Nederland

Gemiddeld vruchtgewicht: 7 gram
Opbrengst primocane: 1,5 kg/m2
Dagen na Polka: 10

Download de productfolder