MAPEMA®

VROEG RAS MET EEN HOGE OPBRENGST

Mapema® is een vroege herfstframboos die makkelijk groeit en een hoge productie geeft. Het ras produceert grote, conische vruchten met een mooie, diepe frambozenkleur. De frambozen hebben een zeer goede kwaliteit en zijn bovendien goed te plukken.

De planten van Mapema® hebben een sterke groeikracht. Het gewas is zeer stevig en heeft slechts weinig ondersteuning nodig. Voor een vlotte pluk moeten er niet te veel zijscheuten uitgroeien. Daardoor ontstaat een open gewas en is de plukprestatie beter. Het verdient de aanbeveling om de planten vrij droog door de nacht heen te laten komen. Daarmee wordt voorkomen dat er dubbele vruchten ontstaan.

Bij de pluk laten de vruchten van Mapema® vrij gemakkelijk los. Ze zijn behoorlijk glanzend, hebben een lekkere smaak en zijn vrij goed houdbaar.

Mapema® is vooral geschikt voor teelt in gebieden met een gematigd klimaat. Het ras wordt erg gewaardeerd door telers in Midden-Europa. De frambozen worden meestal verkocht via huisverkoop of in korte ketens naar supermarkten. Behalve voor de versmarkt lijkt Mapema® ook goed bruikbaar voor de industrie. Een groot voordeel daarbij is dat er niet veel ondersteuning voor het gewas nodig is.

Aanbevolen aantal stengels per strekkende meter (rijafstand twee meter):

Voor de herfstteelt: 6 à 8 stengels
Voor de voorjaarsteelt: 4 à 5 stengels

Test herfstteelt Nederland

Gemiddeld vruchtgewicht: 6 gram
Opbrengst primocane: 1,7 kg/m2
Dagen na Polka: 0

Download de productfolder