SHANI

IN ALLE OPZICHTEN UITBUNDIG

Shani is een herfstframboos die zeer vroeg in productie komt. Opvallend aan dit ras is dat het ook in lichtarme omstandigheden bloemen en frambozen blijft produceren. Het ras is daarmee primair geschikt voor een winterteelt in gebieden met een mediterraan klimaat.  Shani produceert mooie frambozen en geeft een hoge opbrengst.

Planten van Shani blijven in Nederland relatief kort, vertakken snel en maken ook vlot nieuwe grondscheuten. Vruchten van de primocane worden snel opgevolgd door frambozen van de lateralen. Als er vroeg wordt geplant, is een oogst van de nieuwe grondscheuten nog mogelijk in hetzelfde jaar.

In gebieden met een mediterraan klimaat moet laat worden geplant. Shani maakt dan een mooie, stevige cane, die in de late herfst en winter bloeit en frambozen geeft.

Shani geeft goede resultaten bij teelt op substraat. Als de groei stagneert na het planten, is het van belang om de planten te toppen. Ook bij een teelt in de grond moeten de planten worden getopt om een goede groeikracht te krijgen.

Frambozen van Shani zijn conisch, stevig en ze zijn zeer makkelijk te plukken. De kleur is middenrood, maar kan bij warm weer wat donkerder worden. De vruchten zijn vrij goed houdbaar.

Aanbevolen aantal stengels per strekkende meter (rijafstand twee meter):

Voor de herfstteelt: 3 à 5 stengels
Voor de voorjaarsteelt: combinatie stengels en lateralen

Test herfstteelt Nederland

Gemiddeld vruchtgewicht: 5-6 gram
Opbrengst primocane: 1,8 kg/m2
Dagen voor Polka: 10

Download de productfolder