Planten

Advanced Plants produceert uitsluitend planten van de rassen van Advanced Berry Breeding. Deze rassen worden uitgebreid getest en onderzocht op de optimale groeiomstandigheden. De resultaten worden gedeeld met onze telers.

We houden voortdurend de vinger aan de pols als het om plantkwaliteit gaat, van de productie van moederplanten tot en met het afleveren. Alle commercieel beschikbare planten zijn virusvrij en door Naktuinbouw gecertificeerd.

Elk jaar worden nieuwe ‘high health’ moederplanten opgezet. Deze worden beoordeeld op gezondheid en rasechtheid. Daarnaast wordt door Advanced Plants gezocht naar de betere lijnen in het uitgangsmateriaal. Onderzoek bij Advanced Plants richt zich vooral op meer efficiëntie in de vermeerdering van planten en op een hogere plantkwaliteit.

Naast de plantenvermeerdering via stek heeft Advanced Plants de mogelijkheid om planten via weefselkweek te produceren. Deze planten zijn bestemd voor landen waar opgepotte planten moeilijk geïmporteerd kunnen worden. De planten die uit de weefselkweek komen, worden in deze landen alleen als moederplant gebruikt. In een volgende stap worden ze nog grondig gecontroleerd op rasechtheid en gezondheid voordat er stek van deze planten geproduceerd kan worden.