9 januari 2019 – Opnieuw komt Advanced Berry Breeding met een nieuw frambozenras: Sarafina. Dit ras wordt gezien als een geweldige mooie aanvulling op de eerder geïntroduceerde rassen Wengi, Shani en Rafiki. Dit wordt ook bevestigd door de uitgebreide testen die onder meer in Spanje, Tanzania en Mexico zijn uitgevoerd.

Sarafina produceert grote frambozen met een lichte, oranjerode frambozenkleur. Ze hebben een goede smaak, zijn stevig en bovendien opvallend makkelijk te plukken. Daarnaast hebben ze een uitstekende houdbaarheid en zijn goed transporteerbaar. Ook tijdens het bewaren blijven de vruchten licht van kleur. De planten hebben veel groeikracht en zijn gemakkelijk te telen.

Sarafina is niet alleen geschikt voor teelt in gematigde klimaten maar verdraagt ook hoge temperaturen. Daarmee is het ras ook geschikt voor teelt in mediterrane en droge tropische teeltgebieden.

Sarafina worden onder licentie in het verkeer gebracht. Meer informatie over Sarafina en andere rassen van Advanced Berry Breeding vindt u op www.abbreeding.nl/sarafina/