Veredeling: sterke rassen voor de wereldmarkt

Advanced Berry Breeding werkt met haar partners aan de veredeling van zachtfruit. Samen bundelen we onze kennis en praktijkervaring. De aanpak werpt zichtbaar vruchten af. Onze eerste frambozenrassen Imara®, Kwanza®, Mapema® en Kweli® krijgen veel waardering. Ze worden dan ook wereldwijd geteeld.

Natuurlijke genetische variatie

Klassieke plantenveredeling is ons uitgangspunt. Met de natuurlijke genetische variatie in planten brengen we rassen voort die voldoen aan de wensen van teler, markt en consument. Fruit moet lekker, aantrekkelijk en gezond zijn maar ook duurzaam en rendabel te telen.”

Zorgvuldig selectieproces

Advanced Berry Breeding brengt rassen op de markt die in verschillende klimaten een optimale en stabiele opbrengst geven. De selectie van veelbelovende planten gebeurt vervolgens in een aantal landen: Nederland, Tanzania en Portugal. Selecties worden uitgebreid beoordeeld op onder andere houdbaarheid, ‘vroegheid’, stevigheid en smaak.

Advies over raskeuze

De bundeling van wetenschap, onderzoek en praktijkervaring levert naast prachtige nieuwe rassen ook waardevolle kennis op. We adviseren telers in hun zoektocht naar voor hun de meest geschikte rassen. De teelttechniek kan daarbij van belang zijn. Algemene teeltinformatie vindt u op de pagina Teelt.

Marktinzicht

Door haar internationale netwerk is Advanced Berry Breeding bekend met de nieuwste ontwikkelingen en trends. In onze veredeling anticiperen we daar adequaat op, zodat telers over de hele wereld rendabele en oogstzekere rassen kunnen telen die voldoen aan de retaileisen en de smaak van de consument.

Opmerkelijke rasnamen

De namen van onze frambozenrassen zijn in het Swahili en drukken een specifieke eigenschap uit. Waarom Swahili? Door onze lange samenwerking met onze Tanzaniaanse partner kwamen we in aanraking met deze prachtige taal.