Augustus 2018 – Sinds het begin van dit jaar heeft Advanced Berry Breeding (ABB) een nieuwe kantoor in Hedel en is op volle sterkte met een aantal nieuwe collega’s. Het kantoor van ABB wordt sinds 2017 gerund door algemeen directeur Wim Aalbersberg en financieel manager Colinda van Beurden. Begin dit jaar is Sjoerd van Gestel daarbij gekomen als accountmanager. Vervolgens hebben Ayla Voets en Heleen de Jong het team aangevuld. Zij houden zich bezig met respectievelijk licentiebeheer, office management en marketing.

Nieuwe rassen
De succesvolle frambozenrassen Kweli®, Kwanza®, Imara® en Mapema® zijn al meerdere jaren op de internationale markt te krijgen. Vanaf 1 juli 2017 heeft ABB het licentiebeheer in eigen beheer en lanceerde eind 2017 een reeks nieuwe rassen: Jambo®, Shani, Rafiki en Wengi. Ieder ras heeft mooie en bijzonder eigenschappen. Op de website is meer over de rassen te vinden.

Toekomstplannen
ABB gaat in 2018 in volle vaart vooruit en stapt een nieuwe fase in naar een groeiend veredelingsbedrijf voor zachtfruit. Met onderzoekspartners plantenkwekers en fruittelers lopen er inmiddels onderzoeken en tests in een vergevorderd stadium. De verwachting is dat in 2019 of 2020 nieuwe rassen van zachtfruit de markt op gaan. De proeven die in Nederland, Portugal en Tanzania lopen zijn hoopgevend. Verder is ABB nieuwe markten op de verschillende continenten aan het verkennen. Met nieuwe krachten en alle kennis en ervaring die ABB nu in huis voorziet ze grote ontwikkelingen.

Contact
Wilt u meer weten over de rassen van ABB en de ontwikkelingen van ABB? Volg ons dan op LinkedIn en kijk op de website www.abbreeding.nl  Neem gerust contact op via e-mail info@abbreeding.nl We maken graag een afspraak met u.

Fotobijschrift: boven Sjoerd en Colinda, onder Heleen, Ayla en Wim.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *